+43 664 1269222 info@seearend.nl

Wat is er te doen rond chalet de Seearend

Wandelen

Genieten

ervaren

Zomeractiviteiten

In de zomer is van alles te ondernemen in Karinthië. In de buurt zijn veel activiteiten zoals de:

Winteractiviteiten

In de wintertijd ligt het Nassfeld gebied, met 110 km pisten, op 10 km afstand van Reisach. De gratis “bus-trein” brengt u van de parkeerplaats in Tröpolach, tot aan het dalstation. Het gemoedelijke kleine skigebied in Kötschach-Mauthen, ligt op 15 km afstand. In en rond onze Marktgemeente Kirchbach zijn vele winter wandelwegen en loipes voor langlaufen aangelegd.

Shoppen

Grotere plaatsen met veel winkel mogelijkheden zijn Villach, met het “Atrio” winkelcentrum, Klagenfurt met het “City Arkaden” en verder niet te vergeten Lienz, met een gezellig shop centrum. Uitstapjes naar Italië, zoals Tarvisio, Udine en Venetië zijn ook vanaf Reisach goed te ondernemen en zeer de moeite waard.

Advies

De Kärntner Card is een absolute aanrader voor meer dan 100 zomer activiteiten.Uw gastheer zal u graag van alle gewenste informatie en advies voorzien en desgewenst zelf u als reisbegeleider vergezellen.

U heeft de beschikking over het natuurzwembad van Alpenferienpark Reisach, een zogenaamde Biotop. Het bronwater komt fris uit de bergen rechtstreeks in het zwembad. Daar wordt het water schoongehouden door een zand- en plantenfilter. Deze planten groeien in een afgescheiden deel van het zwembad.

Naast deze filters is het zwemgedeelte voor zwemmers van 1.60 tot 1.80 meter diep ( 26×7 meter ). De bodem van het zwemgedeelte is vlak. Het kinderbad van maximaal 50cm. diep ( 12×7 meter). Het frisse bronwater komt binnen in het kinderbad in de vorm van een watervalletje. Heerlijk om mee te spelen en een druk bezochte attractie in het kinderbad. De bodem van het kinderbad bestaat uit rivierkiezelstenen. Ook dit materiaal zorgt voor heel veel speelplezier. Tip voor de kinderen: neem waterschoenen mee!

Tenslotte vormen de bewoners van het zwembad voor nog een attractie: kikkervisjes en kleine salamanders zijn erg leuk om te bekijken, als je ze kan vinden want meestal verschuilen zij zich in het plantenfilter.camping met zwembad
Naar gelang het weer is de watertemperatuur in het hoogseizoen tussen de 19 en 24 graden.
In het zwembad worden geen chloor en geen zouten gebruikt, alleen maar 100% puur natuurwater.

Om het natuurbad tot rust te laten komen is het zwembad na 18:00 uur gesloten.

Het restaurant van camping Alpenferienpark Reisach ligt op 250 meter afstand van de Seearend bij de ingang van de camping. Het restaurant, met een typisch Oostenrijkse sfeer, biedt binnen plaats aan zo’n 40 gasten. Met goed weer is op het buitenterras plaats aan een veelvoud van mensen. Iedere dag is er een dagmenu voor een nette prijs. Voor wie wat anders wil een kleine kaart met Oostenrijkse gerechten. Ook tijdens het voor- en na-seizoen is het restaurant gewoon geopend. In de zomermaanden juli en augustus kunt u ook pizza’s en frietjes afhalen.

In het hoogseizoen wordt er iedere week een grillavond met livemuziek georganiseerd. Hierbij worden campinggasten, Gailtalbewoners en Seearend gasten uitgenodigd. In de winter brandt in het restaurant de houtkachel. Onder het genot van koffie, thee, warme chocolademelk, schnapps of een heerlijke Glühwein kunt u uw winterbelevenissen delen.

Iedere dag kunt u voor 17:00 uur brood bestellen voor de volgende morgen. Semmel (kaiserbroodjes), volkorenbroodjes, stokbrood of anderszins. Vanaf 08:00 uur kunt u dit ophalen in de receptieruimte van de camping. Wel direct afrekenen graag!
Het chalet ligt aan het eind van de camping. U parkeert uw auto bij de chalet. Verder zijn er vlakbij chalet Seearend nog enkele camping faciliteiten waar u gebruik van kunt maken:

  • Speeltuin voor kleine kinderen
  • Een waterbron met een beekje (in de speeltuin)
  • Twee tafeltennistafels
  • Beachvolleybal veld
  • Kleine campingwinkel